17 april 2011

Omlaag...





In Bedugul was het koel, een welkome afwisseling met de hitte van het laagland. We bleven hier een dag, om bij te komen van de klim. We maakten een wandeling en speelden in 2 verschillende speeltuinen! Ook zagen we een Hindoeistische optocht met een draak, wat opvallend is in dit dorp, waar 80 % Moslim is. Vanaf Bedugul moesten we nog een klein stukje klimmen, om daarna de rest van de dag naar beneden te suizen. 1300 hoogtemeters maar liefst! Wel apart hoe we op de kraterrand aan de ene kant in de diepte op het kratermeer uitkeken en aan de andere kant op de zee.



We wandelden onderweg nog even naar een waterval en spoelden ons zweet af in de heilige warmwaterbronnen van Air Panas Banjar.


Daarna reden we door naar de kuststrook die door een paar hippies, die onder invloed waren van paddo's vroeger " Lovina" is genoemd. Het zijn in totaal 5 dorpjes, die aan het zwarte strand van de Noordkust liggen. Het toerisme is hier gelukkig beperkt gebleven, hoewel ze je hier wel snorkeltripjes en dolfijnkijk-tripjes aanbieden.


Lars speelt liever op het strand. De hele morgen heeft hij gezwommen, kastelen gebouwd en krabjes gevangen.